Mercedes ska lansera nytt märke för elbilar

Tesla har klivit in i bilbranschen rejält sedan deras lansering av eldrivna bilar.

Men nu kommer de att få konkurrens – från Mercedes.

Den tyska biljätten planerar nämligen att lansera ett helt nytt bilmärke som är helt ägnat åt eldrivna bilar, rapporterar tyska Handelsblatt.

Lanseringen av det nya bilmärket är planerat att äga rum i samband med bilsalongen i Paris i september. Den 20 juli ska styrelsen ta ett beslut om introduktionen av det nya bilmärket.

Tillverkaren Daimler vill inte kommentera ryktena.

 LÄS MER: Mercedes visar upp nya superbilen GT R

”Mindre och mindre kostnad”

Men det är inte det enda som kommer hända i Paris. Samtidigt ska även Mercedes GLC lanseras i en ny eldriven modell. Bilen ska ha en räckvidd på 50 kilometer och blir en direkt konkurrent till Tesla Model X som debuterar i Europa i sommar.

Mercedes har även siktet inställt på bränslecellsbilar, som Thomas Weber, deras utvecklingsansvarig, tidigare har pratat om.

– Batteriteknologin utlovar att körsträckan kommer bli längre och längre samtidigt som kostnaden blir mindre och mindre. Bränslecellen är också framtiden och har åtminstone en klar fördel: Lång körsträcka med lika snabb tankningstid på tre minuter, säger han till Handelsblatt.

 BILTEST: Mercedes GLC – en komplett kompaktsuv

 

Anledningen till att det har tagit så pass lång tid för Mercedes att göra en lansering av bränslecellsbilar är kostnaden. Produktionskostnaderna har sjunkit eftersom behovet av platinametall har minskat till endast 20 gram.

 Sugen på en elbil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar