Marcus Ericsson kan byta F1-team nästa år

Några av de allra största F1-stjärnorna står inför kontraktsförhandlingar inför nästa säsong. Och allra mest snackas det om VM-ledande Nico Rosberg.

Det är ingen hemlighet att Rosberg och Lewis Hamilton inte kommer jättebra överens i Mercedes och även om Mercedes ger Rosberg bäst chans att vinna VM-titeln kan tysk-finländaren välja att gå till ett annat team.

Ferrari uppges vara det hetaste alternativet till en fortsättning i Mercedes för Nico Rosberg.

Daniel Ricciardo är en annan förare som är aktuell för Ferrari – om nu Kimi Räikkönen väljer att inte köra ett år till och om Ricciardo kan lockas ifrån det allt starkare Red Bull-teamet. Teamets insats i de senaste loppen lär ha spätt på ryktena om att Ricciardo vill lämna Red Bull.

BILTEST: Vi kör hajpade Tesla Model X – så bra är elsuven

Alonso kan få erbjudande

Här är resten av F1-förarna det snackas om i depån:

Sergio Perez, Force India: Ytterligare ett aktuellt namn för Ferrari som en gång haft Perez på lönelistan.

Romain Grosjean: Talang som anses mogen för de större teamen om det dyker upp en bra plats.

Fernando Alonso: Anses ha långtidskontrakt med McLaren men om Mercedes blir av med Rosberg kan de rycka i spanjoren.

Valtteri Bottas: Efter tre år med Williams är finländaren sugen på något snabbare. Har i flera år kopplats ihop med Ferrari men kanske har det tåget gått.

Jenson Button: Var på vippen att sluta i fjol och lämnar troligen depån i höst. Stoffel Vandoorne är den givne ersättaren men räkna inte bort Bottas här. Det finns upptrampade stigar från Finland till McLaren.

LISTA: Så avslöjar du 11 vanliga bilannons-bluffar

Nasr och Ericsson kan hoppa av Sauber

Felipe Nasr: Mycket missnöjd med sin situation i Sauber och det sägs att Nasr är på väg bort redan under den här säsongen. Troligen borta i höst i alla fall men brasilianarens pengar ger honom säkert en plats i något av de andra teamen. Om det inte är så att sponsorn – en bank i Brasilien – slutat betala.

Marcus Ericsson: Har vässat klorna i Sauber i år och det för Marcus del pratas det om tre team: en fortsättning i Sauber ett tredje år, en flytt till Renault, en flytt till Williams. Det tredje alternativet är det bästa sett till dagens bilar men Renault kan vara ett bättre val om vi ser på säsongen 2018 och framåt.

Dags att byta bil? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar