Lamborghinis värsta – se och hör nya bilen

Den spektakulära bilen visades upp för allra första gången under bilsalongen i Genève.

Bilen görs i begränsad upplaga – 40 exemplar jämt fördelat mellan coupé och öppna roadsters – och samtliga bilar var redan slutsålda i januari. Då hade ingen av exemplaren ännu visats. Men de välbeställda köparna var nog inte rädda för att de skulle ha ”köpt grisen i säcken”. Lamborghini brukar inte släppa ifrån sig några hafsverk.

Nu har den också visat upp sig för medier och den här gången i rörelsen.

Den och många andra superbilar körde runt på Nardo Ring-banan i Italien. Banan är en höghastighetsbana och ligger i nordväst om staden Nardo.

Lamborghini har lagt upp ett klipp från uppvisningen på sin Youtubekanal.

LÄS MER: Se deras extrema BMW – trimmad till 818 hk

 

0-300 på 23,5 sek

Priset för bjässen ligger närmare 16,3 miljoner kronor. Men för det får de mycket fart, stil och klass.

Centenario är Lamborghinis snabbaste modell genom tiderna. Toppfarten ligger på över 350 kilometer i timmen. Accelerationen från 0-100 kilometer i timmen avverkas på endast 2,8 sekunder.

Från 0 till 300 kilometer i timmen tar det 23,5 sekunder.

Plattformen är densamma som hos Lamborghini Aventador SV. Toppeffekten i i den mittmonterade V12-motorn på 6,5 liter är dock höjd med 20 hästkrafter till 770 hästkrafter. Rödmarkeringen är höjd från 8.350 till 8.600 rpm.

Bilen är tillverkad för att hylla Lamborghinis grundare Ferruccio Lamborghini, som skulle ha fyllt 100 år i år; Centenario betyder hundraårsjubileum på italienska.

Sugen på en sportigare bil? Se vad din gamla bil är värd här

Lämna ett svar