Lamborghini visar ny version av superbilen

Aventador ersatte Murcielago för nästan sex år sedan. Prestandamässigt står den sig fortfarande bra mot nyare supersportbilar, men nu är alltså dags för en uppdatering av Lamborghinis flaggskepp.

Tillverkaren har lagt till ”S” efter modellnamnet och presenterar en stor mängd nyheter med den uppdaterade versionen av bilen. Designen har blivit mer aggressiv, samtidigt som V12-motorn på 6,5 liter fått ökad effekt.

Aventador har blivit vassare

Lamborghini uppger att effekten i Aventador S är 740 hästkrafter, jämfört med föregångarens 700. Motorn är dessutom till skillnad från den tidigare versionen klassad enligt Euro 6-normen. Kraften överförs till alla fyra hjul via en sjuväxlad växellåda som skjuter i väg bilen från 0-100 på 2,9 sekunder, med en toppfart på 350 kilometer i timmen och ett vridmoment på 690 newtonmeter.

Det är samma siffror som hos den utgående modellen, men Lamborghini utlovar en förbättrad aerodynamik och ett högre marktryck. Det innebär att Aventador S får ett aggressivare utseende – med en front som delar likheter med den hos småsyskonet Huracán, nya luftintag bakom kupén och ett lättare avgassystem.

 LÄS MER: Se Jon Olssons nya monster-Lamborghini

Styrning på alla fyra hjul

Den kanske mest uppseendeväckande tekniska nyheten är att Aventador S – som allra första Lamborghini – har styrning på alla fyra hjul. Dets ska göra bilen mer lättstyrd vid lägre hastigheter och öka stabiliteten vid kurvtagning i högre farter.

Lamborghini Aventador S är klar för leverand under våren 2017 för motsvarande 2,8 miljoner kronor.

 LÄS MER: Unik Lamborghini – har bara rullat 62 mil

Lämna ett svar