Kia satsar på nya GT-bilar

Kia satsar på att göra prestandaversioner av de flesta bilarna i deras sortiment.

Optima GT är först ut och kommer att lanseras snart och därefter väntas Fiesta ST göras om. Men några bilar förblir desamma.

– GT är inte rätt för alla Kiabilar, säger deras prestandachef Albert Biermann till Autocar.

”Får saker gjorda här”

Ni kanske känner igen namnet.

Albert Biermann var tidigare chef för BMW M-serien men har nu flyttat över till Kia där han är prestandachef.

Det är han som ligger bakom de kommande GT-modellerna.

– Saker och ting sker så fort här, det handlar bara om att agera och få saker gjorda. Inte bara att ha möten och snacka, säger han.

– Jag tog med tre killar som har hand om drivlinan för att titta på Optima GT-prototypen och berättade för de vad jag gillade och vad jag inte gillade. De skrev ner anteckningar hela tiden. Sex veckor senare visade de en ny version och det var så mycket bättre, som en annan bil, och de ville fortfarande veta vad jag tyckte.

LÄS MER: Kia Niro – äntligen en hybrid som känns riktigt bra

 

Släpper ny sportsedan

Det har gått fem år sen Kia visade upp sin GT konceptbil i Frankfurt. Men nu är de redo för produktion och deras nya sportsedan kommer att visas upp någon gång nästa år.

Bilen kommer ha bakhjulsdrift med en lågt hängande coupéliknande design och den kommer komma i flera versioner med olika motorer. Det inkluderar en högprestanda-version och en europeisk dieseldriven modell.

– Det är ingen mening att producera en bakhjulsdriven bil om du inte kommer att dra nytta av de fördelar som layouten medför, säger Albert Biermann.

Sugen på en Kia? Se vad din gamla bil är värd här

Lämna ett svar