Kia avslöjar: Så blir vår nya supersedan

Allt startade med konceptbilen GT 2011.

Sedan dess har det dykt upp flera spionbilder på testbilar som visade att Kia rörde sig i olika riktningar, mot bland annat lyxbilar.

Och tidigare i år fick vi det bekräftat: Kia släpper en lyxbil.

– Den kommer att vara här tredje kvartalet nästa år. Vi kan knappt bärga oss, sa Kia-chefen i Australien Damien Meredith då.

Nu är det också klart att de ger sig in i sportbilsmarkanden.

Visas upp nästa år

Med inspiration hämtad från konceptbilen GT 2011 kommer de nästa år visa upp en ny sportsedan.

Bilen kommer ha bakhjulsdrift med en lågt hängande coupéliknande design och den kommer komma i flera versioner med olika motorer. Det inkluderar en högprestanda-version och en europeisk dieseldriven modell.

– Det är ingen mening att producera en bakhjulsdriven bil om du inte kommer att dra nytta av de fördelar som layouten medför, säger Albert Biermann, Kias prestandachef till Autocar.

Få detaljer om bilens kroppsbyggnad har kommit ut men Hyundai-Kia-chefen Peter Schreyer ger några hintar i sin intervju med Autocar.

LÄS MER: Kia Niro – äntligen en hybrid som känns riktigt bra

 

”Likna en riktig sportbil”

– Jag tror att acceptansen och efterfrågan på två-dörrars-modeller har förändrats. Jag tror att det rör sig mer mot coupémodeller med fyra dörrar eller coupé-liknande salonger om du vill kalla dem det, säger han.

– Det hade varit trevligt att göra en ny Coupé men vad är poängen om det inte finns någon efterfrågan?

Högprestandaversionen förväntas ha en 3,3 liters V8-motor med 380 hästkrafter. Men det är inte omöjligt att det blir mer än så.

– Det kommer att komma en sportversion och den prestandan kommer likna en riktig sportbil. Det är ingen sportbil, men den kommer att prestera på ett väldigt fint sätt, säger Albert Biermann.

Sugen på en Kia? Se vad din gamla bil är värd här

Lämna ett svar