Hondas nya CR-V ska höja ribban på alla sätt

Det är den femte generationen av Hondas suv CR-V som nu blivit officiell. Och förväntningarna från Honas sida är höga:

– Den nya Honda CR-V höjer ribban på alla tänkbara sätt vilket ger högre prestanda, utrymme och premiuminnehåll i kombination med högre bränsleekonomiskt betyg. Kunderna kommer att älska vad de ser och vad de upplever bakom ratten i den nya CR-V, säger Jeff Conrad, senior vice president och chef för Honda Division, i ett pressmeddelande från Honda.

Nya Honda CR-V är utrustad med en turboladdad motor, vilket är för första gången i modellens historia. Den 4-cylindriga 1,5-liters turbomotorn levererar 193 hästkrafter. Det är betydligt fler än fjärde generationens CR-V som ”bara” kom upp i 155 hästkrafter

Dessutom ska nya CR-V:s motor, enligt Honda, erbjuda klassledande bränsleekonomi inom det kompakta suv-segmentet.

Större och mångsidigare lastutrymme

När det gäller utrymmet – både för last och ben – i nya CR-V skriver Honda att ”det är större och mer mångsidigt” än tidigare, dock utan att nämna några siffror.

I fjärde generationens CR-V, som för övrigt lanserades i Sverige 2012, var lastkapaciteten upp till 1 669 liter bagage. Här ska det alltså handla om ännu mer samt ett bäst-i-klassen baksäte för benutrymmet.

Bland det nya i designen finns fronten vars utseende beskrivs som ”vindpinat”. Även bakljusen har gjorts om och blivit L-formade. A-stolparna har gjorts smalare för förbättrad sikt.

Enligt Honda ska den nya chassidesignen ge denna CR-V ett mer spänstigt och självsäkert uppträdande på vägen med exempelvis MacPherson-fjäderben fram samt multilänkbakaxel. Med hjälp av stötdämpare av lågfriktionstyp samt rörformiga främre och fasta bakre krängningshämmare ska det kännas stabilare att köra nya CR-V jämfört med den tidigare generationens.

”Den långa motorhuven, längre hjulbas, korta bakre överhäng och dubbla avgassystem ger den nya CR-V en mer sofistikerad och atletisk närvaro”, skriver Honda.

Hel rad nya tekniska finesser

När det gäller komfort och bekvämlighet finns funktioner som fjärrmotorstart, elektrisk parkeringsbroms (EPB) samt uppvärmda sidospeglar och säten.

Interiörmässigt har det förändrats en hel del. Handbromsspaken har tagits bort och ersatts av en knapp. Informationsdisplayen finns inte längre på instrumentbrädan utan är ovanpå klimatanläggningen i form av en skärm.

Mätarhuset har fått en digital layout.

Säkerhetsmässigt är nya CR-V mer avancerad än tidigare. Systemet Honda Sensing i-ACC innehåller bland annat adaptiv farthållare med autobroms, kollisionsvarnare med fotgängardetektion och filhållarsystem,

Nya Honda CR-V planeras att börja säljas i Europa under 2017.

 

Sugen på ny bil? Kolla här vad du får för din gamla!

Lämna ett svar