Hon byter från BMW till VW

Att sälja bilar till företag – där tjänstebilar är en stor del – blir allt viktigare för bilhandeln. Tjänstebilar och bilar som säljs till företag svarar för en tredjedel av den totala bilförsäljningen vilket förra året motsvarade drygt 100 000 bilar.

Och för vissa bilföretag är tjänstebilsmarknaden ytterst viktig för att behålla marknadsandelen totalt och få en stor mängd av märkets bilar ute på svenska vägar. Traditionellt har de stora importörerna som Volvo, Volkswagen, BMW och Mercedes varit starka men de utmanas nu allt mer av märken som Kia, Mutsubishi och Peugeot som har bilmodeller som skräddarsytts för tjänstebilsmarknaden.

Johansson värvas från BMW

Volkswagens chef för företagsförsäljning, Evalena Falck, slutar till sommaren för att börja på Scania. VW värvar då Maria Johansson från BMW. Maria har tidigare arbetat på LeasePlan, General Motors och Svenska Bil. Förutom att arbeta med VW:s företagsförsäljning får också Maria en roll som samordnare för VW-gruppens alla märken i Sverige, det vill säga Volkswagen, Porsche, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini och Bugatti.

– Jag ser mycket fram emot att komma till Volkswagen. Varumärket lockar och det känns också bra att få jobba med försäljning, marknadsföring och ÅF-kontakter. Jag tycker att bilbranschen är väldigt stimulerande, säger Maria Johnsson, i ett pressmeddelande.

Köpa VW? se vad du får för din gamla bil här!

Lämna ett svar