Här rullar de första V90 ut från Volvo-fabriken

Det första exemplaret av V90 rullade av produktionsbandet bara några veckor efter att dess systermodell S90 började produceras i göteborgstadsdelen Torslanda.

– Produktionsstarten för nya V90 är en viktig milstolpe för Volvo Cars, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Car group, och fortsätter:

– Vi har investerat stort i Torslandafabriken för att bygga SPA bilarna och det är mycket glädjande att se den positiva responsen vi fått på de nya 90-bilarna. Vi går från klarhet till klarhet allt eftersom vår transformation omvandlas i nya bilmodeller.

Fördubblat personalstyrkan

Investeringarna i den nya arkitekturen SPA har även inneburit en kraftig expansion i personalstyrkan både i Torslandafabriken och i företaget Volvo som helhet.

Volvo Cars har nästan fördubblat antalet anställda vid Torslandafabriken på två år till dagens personalstyrka på 6 300 personer. Företaget har även anställt cirka 1 000 ingenjörer under samma period och fortsätter löpande att rekrytera ett stort antal personer till sin utvecklingsavdelning.

Expansionen har också skapat ett stort antal arbetstillfällen hos leverantörer till Volvo Cars.

 LÄS MER: Här är Volvos sport-versioner av V90 och S90

XC90 stor succé

Introduktionen av den nya Volvo XC90 har resulterat i en stor ökning av försäljning och lönsamhet hos Volvo Cars och den positiva utvecklingen förväntas fortsätta.

Förra året sålde Volvo Cars för första gången över 500 000 bilar. Rörelsevinsten tredubblades till 6,6 miljarder kronor med en vinstmarginal på fyra procent.

Alla de tre nya Volvo-modellerna – S90, V90 och XC90 – tillverkas nu i Torslandafabriken. Investeringarna i den nya SPA-tekniken och expansionen i Torslanda är en del av en satsning på 75 miljarder kronor lanserad av Volvo Cars 2011.

Och mer är att vänta. Under de kommande tre åren kommer Volvo nämligen att förnya hela sitt modellprogram.

 Sugen på en Volvo V90? Här kan du värdera din nuvarande bil – helt gratis

Lämna ett svar