Här är uppdaterade Skoda Octavia

Skoda Octavia har under de senaste 20 år sålts i cirka fem miljoner exemplar världen över. Efter återintroduktionen av modellnamnet 1996 fram till idag går det modellen till Skodas bäst säljande bil.

– Octavia är hjärtat för Skoda och har på ett avgörande sätt format Skodas fantastiska utveckling – från allra första början till vad företaget är idag: en internationellt framgångsrik biltillverkare med närvaro på över 100 marknader. Med den nu rejält uppdaterade versionen av Octavia är vi glada att kunna fortsätta denna fantastiska utveckling ytterligare, säger Bernhard Meier, Skodas högsta chef, i ett pressmeddelande.

Ny front och ny utrustning

Nya Skoda Octavia har fått mer strömlinjeformad design.

”De två angränsande strålkastarna i fronten formar ett nytt ansikte för bilen med full led-teknologi och kristalliknande uttryck. Fronten ger ett bredare och kraftfullare intryck med mer karaktär och en mer framträdande logotype.”, skriver Skoda.

Det har inte snålats med utrymmet. Både i sedan och kombiutförande erbjuder bilen 1782 millimeter interiörutrymme och 73 millimeter benutrymme bak.

Bagageutrymmet sväljer 590 respektive 610 liter för de olika versionerna. Med sätena nedfällda blir det 1580 respektive 1740 liter.

Uppgraderingen har även inneburit nya infotainmentsystem. Alla versioner – Swing och Bolero samt navigationssystemen Amundsen och Columbus – kommer med ny glasdesign med touchfunktion.

Utökad säkerhet i Octavia

”Octavia flyttar också fram positionerna vad gäller assistanssystem – med teknologi som hittills varit förbehållen något högre segment. Om man exempelvis använder Octavia som dragbil så kan ´Trailer Assistant´ ta över styrningen vid backning”, skriver Skoda.

Ett system för fotgängarskydd kompletterar systemet Front Assist som sedan tidigare har bland annat autobroms.

”Utöver detta har parkeringsassistansen blivit utvecklad och optimerad. Tack vare den bakre radarn gör systemen Blind Spot Detection och Rear Traffic Alert det säkert att byta fik samt ger hjälp vid backandet ut från en parkering. Backkameran hjälper även till här genom att visa omgivningen bakom bilen på monitorn inne i bilen”, skriver Skoda.

Motorprogrammet för modellen utgörs av fem TSI- och fyra TDI-motorer. Slagvolymen spänner från 1.0 till 2.0 liter och effekten från 84 till 184 hästkrafter. För de flesta motoralternativen finns en DSG-växellåda med sex eller sju växlar, som alternativ till en manuell transmission.

Lanseras i mars i Sverige

Skoda erbjuder också fyrhjulsdrift till 1.8 TSI och 2,0 TDI-motorerna.

När det gäller chassit erbjuds Dynamic Chassi Control (DCC). Det är ett system som ger föraren möjlighet att ändra styrning- och chassiinställningar i lägena Comfort, Normal eller Sport.

Den uppdaterade Skoda Octavia lanseras i Sverige i början av mars nästa år.

 

Sugen på ny bil? Kolla vad du får för din gamla här!

Lämna ett svar