Här är Teslas nya värstingbil

Det har varit relativt tyst från Tesla sedan den mycket uppmärksammade presentationen av Model 3. Men Teslas vd Elon Musk vilar inte.

Nu presenterar Tesla två nya modeller. Den stora förändringen är ett nytt batteri på 100 kWh. Det ger Model S bättre prestanda och en räckvidd enligt rådande mätmetod inom EU på 613 kilometer.

Det gör Model S till den elbil på marknaden med klart längst räckvidd.

Imponerande acceleration

Med det så kallade Ludicrous-läget har Model S en imponerande acceleration på 0-100 km/tim på 2,7 sekunder. Enligt ett pressmeddelande från Tesla är det bara två supersportbilar som är snabbare: Porsche 918 Spyder och Ferrari LaFerrari.

Det nya batteriet monteras även i nya suv:en Model X som får en räckvidd på 542 kilometer, enligt körcykeln i eu och en acceleration 0-100 km/tim på 3,1 sekunder.

Kunder som beställt en P90D Ludicrous kan uppgradera sin bil och få det nya batteriet för 10 000 dollar, enligt prislistan i USA.

Enligt Teslas pressmeddelande så kommer alla pengar företaget får in från försäljningen av Model S och Model X att användas till de sista utvecklingsstegen på den betydligt billigare Model 3.

De nya Model S och Model X-bilarna har fri tillgång till Teslas laddstationer och även fria uppdateringar i framtiden.

Ska kunna levereras i september

Vid presentationen av de nya bilmodellerna Model S P100D och Model X P100D nämndes bara priser för den amerikanska marknaden. Där kan du köpa nya Model S för 134 500 dollar medan Model X kostar från 135 500 dollar.

Produktionen av det nya batteripaketet är i gång och de nya bilarna ska kunna levereras redan i september, men då bara till så kallade prestanda-kunder. Övriga kommer att få vänta i ett par månader på 100 kWh-bilarna.

Enligt Elon Musk är det svårare än det ser ut att gå från 90 till 100 kWh på batteriet. Musk nämnde vid presentationen att ett batteri med en tioprocentig ökning i kapacitet är 50 procent svårare att tillverka.

En första målsättning är att bygga 2 00 nya batteripaket i veckan vilket därmed begränsar tillgången på P100-bilarna.

Lämna ett svar