Här är Sveriges dyraste P-plats

Med en area på 12 kvadratmeter ligger en garageplats ute till salu på sajten Hemnet.

Parkeringsplatsen ligger på Östermalm i centrala Stockholm och priset ligger på 1,7 miljoner kronor – eller 141 677 kronor per kvadratmeter.

– Det är hemskt mycket pengar men det är bara att räkna baklänges. Vad kostar det när parkeringsböterna går upp och det är fortsatt svårt att hitta parkering. Då betalar det ju sig på sikt, säger Denise Edlind som jobbar på Eklund Stockholm New York och som har hand om försäljningen.

Allt större efterfrågan

Hon säger att försäljningen av garageplatser ökar och bidragande orsaker är just parkeringsavgifterna som ska höjas och svårigheterna med att hitta parkering inne i city.

– Jag har sålt ett antal platser i det där garaget och det högsta priset vi har fått är 1 750 000 kronor. Vi började sälja dem för två år sedan och de upplåts ju med bostadsrätt så det finns absolut ett stort intresse för dem.

Trots priset på 1,7 miljoner kronor ser hon inga problem med att få den här garageplatsen såld.

– Jag har sålt 25 stycken tidigare så det är klart att den ska säljas. Självklart är det en marknadsfråga men eftersom jag har fått 1 750 000 kronor tidigare och vi går ut på 1,7 miljoner med den här så räknar jag med att den ska hitta en kund.

Får man bo i garaget?

– Nej, det får man inte. Det är bilen som får bo där nere.

Ska du köpa ny bil? Se vad du kan sälja din gamla för här

Lämna ett svar