Här är polisens nya drömkärra – Audi S7

Sportbilen kommer dock inte att användas i aktiv polistjänst utan blir en del i polisens arbete med ungdomar i Australiens mest folkrika delstat New South Wales.

Audi S7 Sportback är på lån hos polisen i 12 månader och ersätter den Audi RS4 Avant som tidigare använts i detta ungdomsprojekt.

– Audi har varit utomordentligt framgångsrikt i Australien under det senaste decenniet, så vi är glada över att kunna bidra till samhället på detta sätt, säger Andrew Doyle, vd för Audi Australia, till motorsajten Carscoops.

När Andrew Doyle ska karakterisera Audis nya – och tuffa – tillskott till den australiensiska polisen säger han:

– Audi S7 Sportback har en slående närvaro tack vare sin sofistikerade design och det häftiga ljudet av sin twin-turbo V8-motor.

0-100 på 4,6 sekunder

För att göra bilen ännu häftigare har den prytts i en unik livré, som valt av Audifans på Audi Australias hemsida. Livrén består av ett blått- och vitt-rutigt mönster på den nedre tredjedelen av karossen. Dessutom finns ett stort antal polisdekaler på bilens exteriör.

Audi S7 Sportback kommer, som sagt, inte att användas i jakten på brottslingar. Annars hade den varit perfekt för uppgiften.

Inte många bilar kör ifrån detta kraftpaket vars twin-turbo 4,0-liters V8-motor utvecklar 450 hästar och 550 Nm i vridmoment. Accelerationen från 0-100 kilometer i timmen tar 4,6 sekunder.

Brottslingarna är nog tacksamma för att de slipper jagas av denna snabbgående bil.

Lämna ett svar