Här är nya svenska elbilen Uniti

Uniti är en elektrisk stadsbil som utvecklats på Lunds universitet men som nu är ett fristående projekt. Bilen är tvåsitsig och med 15 kW-motor.

När företaget med samma namn förra veckan startade en 45-dagar lång kampanj, på crowdfunding-sajten FunderByMe för att få ihop fem miljoner kronor till byggandet av en elbilsprototyp, kom pengarna in mycket snabbt.

På bara två dagar överträffades den efterfrågade summan. Och ännu återstår det flera veckor av kampanjen. Företaget Uniti har uppenbarligen ett lockande koncept.

Till skillnad från många andra elbilar i planeringsstadiet har Uniti valt att göra om elbilskonceptet från grunden, i stället för att bygga vidare på samt anpassa konceptet för konventionella bilar, skriver Veckans affärer.

Konventionella bilar är ”onödigt stora”

Enligt Uniti är konventionella bilar onödigt kraftfulla och stora. Att skala ner ger stora effektivitets- och miljömässiga vinster, anser Uniti, som sätter mycket av sitt fokus på hållbarhet.

Samtidigt kommer användarupplevelsen att hålla samma höga standard som konventionella bilar, lovar företaget.

Uniti uppger till Veckans affärer, att det hade tillgång till andra finaniseringskällor, men valde crowdfunding eftersom det passade bra med öppenheten som präglar projektet.

Det är inte bara framgången med crowdfunding-pengarna som visar på det stora intresset för Uniti. Företaget har redan fått in över 140 förbeställningar på sin elbil.

Crowdfunding kan översättas med gräsrotsfinansiering. Det har på kort tid blivit ett populärt sätt för entreprenörer att nå ut till potentiella investerare och be om hjälp med finansiering.

 

Sugen på ny bil? Se vad du får för din gamla här!

Lämna ett svar