Här är bildbluffen som lurade världen

När bilder på de helt nya modellerna från kinesiska WM Motor nyligen visades var gensvaret i branschen hyfsat positivt.

Men det skulle snabbt svänga när Electrek och några andra visade att en av bilderna bara var en photoshoppad Mitsubishi Outlander. Och strax därefter dök liknande påstående upp för de andra två bilarna – med skillnaden att det då var Opel Zafira och Peugeot 508 RXH som var ”kopierade”.

Bilderna har cirkulerat i kinesiska medier men verkar inte har publicerats av WM Motor själva, enligt Carscoops.

WM Motor svarar i pressmeddelande

WM Motor kommenterar det hela så här i ett pressmeddelande:

”Angående den senaste tidens påstådda bilder av WM Motors konceptdesign som distribuerats över internet:

Som ett innovativt elbilsföretag har WM Motor alltid ägnat extra uppmärksamhet åt försvar och skydd av våra immateriella rättigheter. Designprocessen för WM Motorn är strikt konfidentiell. Vi har slutfört de flesta av avtalen med våra leverantörer. Byggandet av vår första intelligenta industripark för WM Motors elfordon har redan börjat i Oujiangkou District, Wenzhou City i Zhejiang-provinsen i Kina. Byggarbetsplatsen kommer att uppta cirka 165 tunnland. Vår första elbil kommer att lanseras 2018. Vi är glada att meddela alla relaterade arbeten håller tiden. WM Motor äger den intellektuella rätten relaterad till innovationer och produkter.

Hotar med rättsliga åtgärder

Alla påstådda bilder på konceptdesign som nämns över internet är INTE relaterade till WM Motor på något sätt. WM Motor kommer inte att tveka att vidta omedelbara rättsliga åtgärder mot ogrundade distributionsrapporter som kan vara förtal, intrång eller orsaka någon annan skada på WM Motor.

Vi meddelar härmed att alla officiella uppdateringar kommer att först släppas på vår officiella hemsida http://www.wm-motor.com.”

WM Motor är grundat av förre detta chefen för Volvo China, Freeman Chen.

LÄS ÄVEN: Förre Volvochefen bakom WM

Lämna ett svar