Här är 10 populäraste privatleasing-bilarna

Privatleasing är en ägarform som har ökat mycket kraftigt det senaste året. Intresset bland privatbilister har exploderat, och hittills i år är andelen omkring 25 procent. I januari-maj registrerades 7 981 privatleasingbilar – i år är siffran 16 854 för samma period.

Men enligt Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF verkar trenden ha toppat.

– Samtidigt som vi ser en kraftig ökning jämfört med samma period förra året, så kan man konstatera att privatleasingen under detta år ”planat ut” och ligger stabilt på runt 25 procent av de privatregistrerade bilarna, säger han i ett pressmeddelande.

Privatleasing: 21 bra bilar – så mycket kostar de i månaden

Volkswagen är störst – Volvo har populäraste modellen

Volkswagen är störst på privatleasing i Sverige med en marknadsandel på 19 procent. Volvo knappar in på VW med en marknadsandel på 15 procent, följt av Renault och Seat med 8 procent vardera.

Privatleasingtrenden är mycket viktig för Seat – 80 procent av deras bilaffärer är privatleasade bilar. Många väljer också att privatleasa Mini – här är andelen 73 procent.

Även om VW är störst på privatleasing totalt sett är den populäraste modellen Volvo V40. VW Golf och Polo skuggar på andra och tredje plats.

Privatleasing: Se upp för fällorna som kan stå dig dyrt

Fler yngre skaffar ny bil

Enligt MRF:s analys är privatleasing den populäraste ägarformen bland kvinnor – 39 procent väljer att privatleasa – jämfört med totala antalet kvinnliga privatkunder på 34 procent. Privatleasingkunderna är också yngre än dem som väljer att köpa sin bil kontant eller på avbetalning. Snittåldern är 44 för kvinnor, och 45 för män, jämfört med 53 och 56 år.

Konsumenterna mer och mer vana att betala en månadshyra samtidigt som smidigheten med att slippa sälja sin bil efter tre år för många känns bra, är MRF:s förklaring.

Sälja bilen och privatleasa? Se vad du kan få för din bil om du säljer nu

Lämna ett svar