Gratis taxi för dem bryter Stockholms Marathon

Det är bolaget Sverigetaxi som svarar för denna service till de för tidigt utpumpade löparna i loppet som avgörs den fjärde juni. Bolaget kommer att ha 23 taxibilar för att plocka upp löparna som lägger av.

– Det är bara att kliva in och snöra upp löparskorna så skjutsar vi tillbaka – utan kostnad – till målområdet på Östermalms IP. Vi laddar också upp med dricka, skavsårsplåster och kylspray, säger Frederick Scholander, marknads- och försäljningschef på Sverigetaxi – som tidigare hette Taxi 020.

Sverigetaxis bilar i Stockholm Marathon kommer att finnas vid samtliga vätskekontroller under det 42 kilometer långa loppet.

Träna på väg till jobbet: Ny busslinje med spinning ombord

Två vätgasbilar som ledarbilar

Förutom sina 23 vanliga taxibilar kommer Sverigetaxi att ha sina två vätgasbilar Hyundai ix35 Fuel Cell i anslutning till loppet. De ska vara ledarbilar och är en del av bolagets arbete mot att – på sikt – ha alla sina bilar helt fossilfria.

Bolagets båda vätgasbilar kommer att börja användas i den ordinarie taxiverksamheten i juli.

– Hyundai ix35 Fuel Cell släpper inte ut några avgaser överhuvudtaget. Det enda som kommer från avgasröret är vattenånga, säger Tobias Joelsson, PR- och informationschef på Hyundai och fortsätter:

– Att bränslecellsbilarna nu tas i trafik som taxibilar innebär att flera kommer i kontakt med en innovation som vi är övertygade om är en långsiktig lösning på en mer hållbar bilism, säger Tobias Joelsson.

Den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai är först i världen med serietillverkning av vätgasbilar. I dag rullar nio exemplar av Hyundai ix35 Fuel Cell på svenska vägar. Och två av dessa miljövänliga bilar kommer, som sagt, att medverka i det stora löparevenemanget Stockholm Marathon.

Certifierade vätgasstationer finns i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö.

Byta bil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar