Galna kostnaden för den första scenen

Att Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May skulle inleda sin nya programserie sittandes på tre små vespor någonstans utanför Säffle – nej, det trodde nog ingen. (Även om det hade varit häftigt.) Alla insåg att det skulle bli stort – att den långe Clarkson skulle ta i från tårna för att bräcka Top Gear och alla andra motorprogram som har funnits och kommer att finnas.

Och det blev stort. Megastort.

LÄS MER: Forna Top Gear-trion har hittat nya The Stig

49 miljoner kr per avsnitt

Carscoops och The Sun berättar om det dyraste som någonson filmats för ett tv-program. Och den dyra inledningsscenen det hela handlar om innefattar: Clarkson, Hammond och May som kör tre Ford Mustang i den kaliforniska öknen. Ja, inte ensamma förstås. Där finns 150 bilar till, tusentals bilnördar, sex jetplan, akrobater och annat.

Mad Max Clarkson?

Budgeten för den tre säsonger långa programserien ryktas ligga någonstans kring ofattbara 1,7 miljarder kronor. Det är nästan 49 miljoner kronor per avsnitt…

Utöver detaljerna från startsekvensen i Kalifornien så är det egentligen bara en till detalj som läckt ut – studiofilmandet till det första avsnittet av The Grand Tour har skett i ett tält i Johannesburg, Sydafrika.

Den 18 november drar hela spektaklet i gång.

Sugen på någon av bilarna Clarkson kommer hissa eller dissa? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar