Fyrhjulsdriven muskelbil – här är Challenger GT AWD!

Det avslöjades i oktober, på den federala miljöskyddsmyndigheten EPA:s hemsida av alla ställen, att en fyrhjulsdriven Dodge Challenger GT var på väg.

Inte alla trodde på nyheten men nu är det officiellt. I början av nästa år kommer den finnas till salu med en 3,6-liters V6-motor. Den amerikanska prisnivån börjar på 34 490 dollar, motsvarande drygt 314 000 kronor.

Unik bland konkurrenterna

Kan verkligen en fyrhjulsdriven, amerikansk muskelbil funka på marknaden. Ja, enligt Martin Bigg på Carbuzz, kan Dodge vara något på spåren. I den hårda konkurrensen med Ford Mustag och Chevrolet Camaro så behöver Dodge Challenger göra något extra – se till att skilja sig åt så mycket att jämförelserna haltar.

Och med sin AWD kan Dodge Challenger GT på ett helt annat sätt hantera extrema väderförhållanden. Sådana situationer som vanliga, bakhjulsdrivna muskedunder är rent livsfarliga i.

Och en Dodge Challenger i snö – ja, den synen är ju sannerligen en njutning.

Och vill du åt bakhjulsdriftens speciella effekter så funkar Dodge Challenger GT även där – för i vanliga, normala förhållanden är det just bakhjulsdrift (RWD) som gäller.

LÄS ÄVEN: Challenger Hellcat får galna 900 hästkrafter

 

Lämna ett svar