Fyra stycken Ford GT till Sverige

Den tilldelningen låter inte speciellt hög. Men jämfört med antalet exemplar som Ford först tänkte producera bilen i, 500 stycken i hela världen, får fyra exemplar anses vara en hyfsad siffra. Nu har Ford i och för sig beslutat sig för att höja produktionen till 1000 exemplar världen över och förlänga produktionsperioden med två år.

Av de fyra Ford GT-exemplaren till Sverige ska två levereras 2017, en 2018 samt ytterligare en 2019.

– Även om vi inte har möjlighet att bygga Ford GT till alla som har ansökt bygger vi nu ytterligare ett antal bilar för att tillfredställa våra mest lojala Ford-ambassadörer. Vi vill behålla Ford GT:s exklusivitet, men samtidigt vet vi hur viktiga dessa kunder är för vårt varumärke, säger Dave Pericak på Ford Performance.

Mustang Shelby GT500 blir värst med 740 kusar!

”Har racing i blodet”

Den kolfiberbyggda Ford GT lanserades första gången 2015 vid North America International Auto Show och beskrevs då som en riktig superbil. Detta tack vare prestandan, bland annat genom avancemang inom aerodynamik samt EcoBoost-motorn och lättviktslösningarna för att minska bilens totalvikt, enligt ett pressmeddelande från Ford Motor Company AB.

Ford har nyligen beslutat att köra Ford GT vid både International Motor Sports Association (IMSA) och World Endurance Championship (WEC) under de kommande fyra åren.

– Ford GT har racing i blodet. Gatuversionen och tävlingsbilen kommer att leva vidare, sida vid sida, under de kommande fyra åren – något som möjliggör tester och utveckling av nya teknologi både på och utanför tävlingsbanan, säger Raj Fair på Fords produktutvecklingsavdelning.

Byta till vassare bil? Se vad du kan få för din nuvarande bil om du säljer i dag

Lämna ett svar