Första begagnade Model X säljs i Sverige

I skrivande stund låg det ledande budet på KVD för denna Tesla Model X 90D av 2016 årsmodell på 981 500 kronor. På KVD anges priset i bilhandeln till 1 400 000 kronor.

”Det är första gången vi säljer en Model X, men vi har sålt ett antal Tesla Model S och då sett ett enormt intresse för dessa på kvd.se. Det är riktigt spännande att följa utvecklingen av begagnade Teslor på marknaden och det känns kul att vi blir en viktig aktör för att få ut även denna typ av bil på begagnatmarknaden, säger Patrik Klasson, affärsområdeschef på KVD i ett pressmeddelande.

Elbilen Teslas suv-modell Model X med måsvingedörrar väckte stor uppmärksamhet världen över när den började säljas i USA i september förra året.

525 hästkrafter och 41 mils räckvidd

Exemplaret av Tesla Model X 90D – som nu ska auktioneras ut – har fyrhjulsdrift, 525 hästkrafter, ett batteri på 90 kWh och en räckvidd på 41 mil.

I utrustningen ingår bland annat aktiv luftfjädring, köldpaket, självstyrande autopilot och uppgraderingssystemet premium.

Bilen är rymlig och har plats för sju personer plus bagage.

”En dröm för den miljömedvetne som vill ha rum för fler i bilen med mycket god räckvidd!”, skriver värderingsmannen i sin kommentar.

Bilen är skattebefriad till och med 31 augusti 2021.

Lämna ett svar