Ford Kuga – här är nya suven

Nya Ford Kuga erbjuder en rad tekniska lösningar som exempelvis röststyrning av appar och aktiv parkeringshjälp. Bland det som erbjuds finns den senaste versionen av Fords kommunikations- och underhållsystem Ford SYNC 3.

Det bygger på att svepa och peka samt ge röstkommando och utökade funktioner.

– Funktioner som SYNC 3 gör det möjligt för föraren att kommunicera med sitt fordon och inkopplade enheter på ett sätt många trodde var omöjligt för några år sedan, säger Joe Bakaj, produktutvecklare på Ford.

Den nya modellen innehåller även Fords intelligenta fyrhjulsdrift iAWD.

– Denna lösning mäter hur väl bilens däck reagerar mot vägens underlag och kan därefter göra justeringar på mindre än 20 millisekunder. Det är 20 gånger snabbare än vad det tar att blinka med ögat, säger Joe Bakaj.

Lanseras i Sverige under 2017

Nya Ford Kuga är designad utifrån Fords designmanér, som även använts vid skapandet av den senaste Edge-modellen.

– Den förfinade designen har gett Kugan en fräsch, modern känsla. Den djärvt utformade grillen tillsammans med nya led-strålkastare är några av de element som bidrar till modellens sportiga utseende, säger Joe Bakaj.

Hans kollega inom Ford – Roelant de Waard, marknads och försäljningsansvarig på Ford of Europe – tror starkt på suvsegmentets framtid.

– Suven har gått från att vara en liten nisch i Europa till att bli en av de mest utmärkande fordonstrenderna under det senaste årtiondet. Varje gång det förutspås att försäljningen av suvar ska gå ner blir detta motbevisat.

– Det beror bland annat på att suvar attraherar en bred målgrupp med både män och kvinnor, unga som äldre, säger Roelant de Waard.

Nya Ford Kuga lanseras i Sverige under 2017.

 

Sugen på nya bil? Se här vad du får för din gamla!

Lämna ett svar