Fel färg på bilen en katastrof för värdet

Det kan vara härligt att välja en kulör som sticker ut när man köper en ny bil. Men att välja ”fel” färg när man köper en ny bil kan bli en dyr affär – den påverkar nämligen bilens andrahandsvärde. Enligt en undersökning från bilauktionssiten KVD kan en färg som inte passar smaken till och med skrämma bort många spekulanter och det är männen som är kinkigast.

63 procent av de tillfrågade männen uppger att fel färg på en bil kan avskräcka dem från ett potentiellt köp, kvinnor är något mer toleranta – 51 procent uppger att de kan avskräckas.

Rosa värst – grå bäst

Den mest avskräckande färgen är enligt undersökningen rosa. På andra plats kommer orange och på tredje plats lila. Bästa färgen att satsa på är enligt undersökningen grå.

Utöver färgen uppger 9 av 10 att rost, trasig utrustning och dålig lukt kan avskräcka från ett köp. Nötta säten, skador på lacken, dåliga däck – och en ostädad och skräpig interiör kan också göra bilen svårare att sälja än ett nystädat och fräscht exemplar av samma modell.

– Att köpa en bil med en färg som sticker ut kan bli ett problem. Det är också viktigt att tänka på att det inte finns rost, eftersom det får många köpare att backa ett köp, säger Benny Karlsson marknadschef på KVD.

Vill du byta färg? Se vad du får för din gamla bil här

Lämna ett svar