Ericsson kan byta F1-team inför 2017

Förare efter förare bekräftade att de tänkte stanna i sina respektive team inför F1-säsongen 2017. Men när Nico Hülkenberg värvades av Renault tog spekulationerna fart på allvar.

Tyske Hülkenberg tävlar i år för Force India, ett team som använder motorer från Mercedes och som därmed nämns med stor respekt i depån. Force India anses vara ett av de bättre teamen bakom topptrion Ferrari, Mercedes och Red Bull.

Marcus Ericsson har ännu inte skrivit på något kontrakt för 2017 och även om han sagt att han ”troligtvis” stannar i Sauber-stallet, som är under uppbyggnad igen, så avslöjar han för brittiska Autosport att han tittar på Force India-teamet.

”Öppnats en ny möjlighet”

– Det har öppnats en ny möjlighet nu hos Force India. Jag vill vara i bästa möjliga team 2017 och Force India ser väldigt bra ut för tillfället, säger Ericsson till Autosport.

Marcus Ericssons rådgivare Eje Elgh medgav också nyligen i Viasats F1-podd att Marcus Ericsson är aktuell för en plats i Force India.

– Vi tittar på det. Det vore dumt att inte göra det eftersom vi inte skrivit på något kontrakt för nästa år, och nu med platsen i Force India ledig så måste vi titta på vilka möjligheter som finns, säger Marcus Ericsson.

Men det finns fler förare som jagar Force India-sitsen. Marcus Ericssons teamkompis Felipe Nasr, fransmannen Esteban Ocon, tyske Pascal Wehrlein, danske Kevin Magnussen och britten Jolyon Palmer är alla med i snacket. Plus alla förare som i dag står utanför F1 helt.

Tveksamheter om Force India

Ocon anses mer eller mindre given som teamkamrat till Hülkenberg i Renault och Wehrleins framtid avgörs av hur mycket Mercedes är villiga att rabattera sina motorer till Force India eller något annat team.

Ericsson och Nasr jagar sitsen på egna meriter och eventuellt ett antal sponsormiljoner. Till saken hör också att finansiärerna bakom Marcus Ericsson köpt Sauber-teamet vilket anses vara en stor anledning till att han till slut stannar i teamet för att bygga upp det från grunden.

Flera förare tvekar också om Force India vars ägarstruktur är något knepig och där det påstås att pengarna är på väg att ta slut.

Långt bak i F1-kön finns också Felix Rosenqvist som via sina Mercedeskontakter kan få en chans i Manor-stallet. Förutsatt att flera andra pusselbitar faller på plats.

Lämna ett svar