EPA-traktorn förbluffar amerikanska medier

EPA-traktorer började produceras på 1920-talet och hade blivit ett vanligt inslag på de svenska vägarna endast ett decennium senare. Framför allt är de stora ute på landsbygden.

Men amerikanarna verkar ha fått upp ögonen först nu.

 LÄS MER: Epa-traktor – Här är allt du behöver veta

 

På sajten Road & Track publicerades en artikel i tisdags – men den ursprungliga artikeln publicerades av Hemmings Daily den 5 juli – som handlar om just EPA-traktorer.

”Några av de mest intressanta bilarna som Sverige har att erbjuda gömmer sig i landsortsstäder, och inte på museum. Det beror på att 15-åringar tillåts köra i princip vilken bil som helst utan körkort om den har konverterats till en pickup med två säten och modifierats så den har en topphastighet på 30 km/h”, skriver sajten.

 LÄS MER: Lista: De är Sveriges bästa bilverkstäder

Delats tusentals gånger

Artikeln som har delats nästan 7000 gånger på sociala medier beskriver hur bilen blivit så stort och hur allt tog sin början.

En taxichaufför från Göteborg har förklarat för journalisten att EPA var en affär som sålde billiga varor och inom populärkultur har EPA associerats med något som är ”billigt, hemgjort och lite okonventionellt”.

Journalisten skriver också att han pratat med ungdomar som berättar om att en kan trimma bilen för att komma över 30 km/h och att det i Sverige finns en ”berätta inte så kommer vi inte fråga”-överenskommelse mellan tonåringar och poliser.

 Sugen på en ny bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar