Enklare resa till flyget med BMW:s bildelning

DriveNow lanserades först i Berlin och München 2011 och ägs till 50 procent av BMW och 50 procent av biluthyrningsbyrån Sixt.

I oktober förra året kom tjänsten till Sverige när 260 bilar rullade ut på Stockholms gator.

Med hjälp av appen kan du reservera en bil i 15 minuter för att ta dig till din destination. I dag har över 10 000 registrerat sig för tjänsten.

– Vår målsättning är att det alltid finns en bil tillgänglig men vi kan ju inte lova det. Tanken är att det inte ska vara mer än 10 eller 15 min till närmaste bilen, säger Fredrik Ellsäter, vd på DriveNow, till Allt om bilar.

LÄS MER: BMW är det mest mystiska märket 2016

 

Förenklar flygresan

Nu har bildelningstjänsten förlängt gratisreservationen under nattetid, mellan klockan 22.00–06.00, som gör det enklare för kunder att ta sig till Arlanda eller Bromma.

– Våra bilar är ett perfekt alternativ att ta sig till Arlanda men en del av våra kunder är lite oroliga om det kommer stå en bil där på morgonen om man ska i väg tidigt, säger Fredrik Ellsäter.

Med hjälp av appen eller kundkortet låser du upp bilen, och sedan startar kunderna den med sin personliga pinkod.

Bilen kan köras ända fram till terminal fyra där det finns markerade parkeringsplatser för DriveNow-bilarna.

– Sen kan du reservera en bil när du hoppar på flyget på vägen hem för att ha den när du landar.

Tjänsten finns i dag tillgänglig i tio europeiska städer: München, Bryssel, Berlin, Düsseldorf, Köln, Hamburg, Wien, London, Köpenhamn och Stockholm.

Dags för ny bil? Se vad din gamla är värd här

Lämna ett svar