Elvis BMW – räddad och topprenoverad

Tidigare i veckan skrev Allt om bilar om Elvis Presleys gamla BMW.

Det var under slutet av 1950-talet som Elvis Presley tjänstgjorde i den amerikanska armén och var stationerad i Tyskland.

Där och då köpte han en BMW 507. Han ägde inte bilen särskilt länge och till slut, år 1968, såldes den vidare till en man vid namn Jack Castor.

Det var då den försvann och var spårlöst borta för en tid framöver.

Fram tills journalisten Jackie Jouret, som då arbetade för Bimmer Magazine, hittade den i en lada 2009.

Presley BMW är som ny

Men det var en bil som hade gått ner sig ganska ordenligt.

BMW Group Classic tog sig an bilen och lyckades med hjälp av egna, och externa experter att restaurera bilen.

Efter två års arbete har bilder släppts på den unika bilen – och BMW:n ser ut som att den precis lämnat produktionsbandet.

Senare i augusti, den 18:e, kommer den visas upp offentligt i samband med Concours d’Elegance – som är ett event för att uppmärksamma biltillverkarens 100-års jubileum – i Pebble Beach, Kalifornien.

LÄS MER: John Lennons gamla bil är till salu

 

Målade om bilen

Såväl insidan som utsidan behövde restaureras med bland annat nya säten, hjul, färger och en helt ny instrumentbräda. Dessutom behövdes en helt ny BMW V8-motor.

Hela bilen målades om till den ursprungliga vita färgen. Elvis Presley ska ha målat den röd för att dölja läppstift och autografer från sina fans.

Och efter mycket möda och troligtvis stort besvär är bilen nu återigen i toppskick och redo för uppvisning den 18 augusti.

Sugen på en BMW? Se vad din gamla är värd här

Lämna ett svar