Elbilen Renault ZOE fördubblar räckvidd

Det motsvarar cirka 300 kilometer i verkliga körförhållanden i stads- och förortsområden, skriver Renault i ett pressmeddelande.

Det nuvarande batteriet med 22 kWh levererar en räckvidd på 240 kilometer, vilket motsvarar 170 kilometer i verkliga förhållanden.

Laddningshastigheten i det nya och kraftigare batteriet ligger i linje med 22 kWh-batteriet. 41 kWh-batteriet har, enligt Renault, närapå dubbelt så stor energilagringskapacitet utan att batteristorleken har ändrats.

Det nya batteriet finns tillgängligt i alla versioner av ZOE medan 22 kWh-batteriet kommer att fortsätta erbjudas i basutförandet Life.

Elförsörjningen oberoende av temperatur

41 kWh-batteriet har litium-jonteknologi och är utvecklat i samarbete mellan den franska biltillverkaren Renault och LG Chem i Sydkorea.

Renault ZOE, med det nya batteriet, kommer att ha samma elförsörjning oavsett om det är varmt eller kallt ute. Det beror på att det nya luftcirkulations-systemet bibehåller batteritemperaturen på en konstant nivå samtidigt medan elsystemet optimerar batteriet och använder sig av ZOE:s energi när bilen körs.

Laddningstiden för det nya 41 kWh-batteriet ska vara densamma som tidigare. Det tar cirka 30 minuter för att få 80 kilometers extra räckvidd när laddning sker på en 22 kW-laddstation.

Uppkopplade tjänster

Liksom tidigare kommer ZOE med uppkopplande tjänster som bland annat möjliggör att fjärrstyra laddningen eller kupévärmningen från en kompatibel Smartphone.

Dessutom kommer Renault under de närmaste månaderna att lansera två nya uppkopplande tjänster i ZOE: Z.E. Trip och Z.E. Pass som ska förenkla laddning på offentliga laddladdstationer i Europa.

Z.E. Trip ska hjälpa kunder att lokalisera laddningspunkter medan Z.E. Pass ska ge access till ett stort antal laddstationer.

Den uppdaterade Renault ZOE börjar säljas i oktober med de första leveranserna efter årsskiftet. Priset blir från 219 900 kronor för 22 kWh-versionen och 244 900 kronor för 41 kWh-versionen.

 

Sugen på ny bil? Se vad du får för din gamla här!

Lämna ett svar