Clarkson hånar Prius inför tv-premiären

Jeramy Clarkson har tidigare uttalat sig mycket negativt om Toyota Prius. Bland annat har han sagt att den inte ens är bra för miljön och att människor som tror att de räddar världen genom att köpa den är ett gäng idioter.

Och nu kombinerar han alltså nytta med nöje. Reklamstrategin är lika spektakulär som enkel. Här får han ge Prius-anhängarna en rejäl känga samtidigt som han väcker uppmärksamhet åt sin serie inför premiären den 18 november.

Begravt en Prius i en gångväg

Motorsajten Jalopnik spekulerar en del om vad Jeremy Clarksons (och hans kompanjoners) aversion mot Toyota Prius kan bottna i:

”Om du frågade värdarna i ”The Grand Tour”, särskilt Clarkson, vad de tyckte om Toyota Prius, skulle de förmodligen säga att den är raka motsatsen till en rolig och entusiastisk bil – en bönformad och tråkig och patetisk ekonomibil – och har ingen betoning på saker som betyder något – som hästkrafter”, skriver Jalopnik.

I reklamtrailern för ”The Grand Tour” förekommer syns havererade exemplar av Toyota Prius på följande platser:

En Prius dokumenteras när den har kraschat mot en pelare i London.

En Prius har begravts på en gångväg in Tyskland.

En Prius har – ironiskt nog – bäddats in i Hollywoods filmstjärnehyllning Walk of fame.

Inte klart hur svenska fans ska kunna se showen

”The Grand Tour” med Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond som programledare har, som sagt, premiär den 18 november på Amazon Prime.

Den första omgången omfattar 12 avsnitt. Sedan är det tänkt att det ska bli ytterligare två säsonger.

Det är ännu inte klart hur eller om ”The Grand Tour” kommer att kunna ses i Sverige.

Det var förra året som populära ”Top Gear”-programledaren Jeremy Clarkson fick sparken från den brittiska motorprogrammet sedan han misshandlat seriens producent. Hans kollegor Richard Hammond och James May valde då också att sluta i ”Top Gear”.

Nu gäller en ny serie för trion.

 

LÄS MER: Jeremy Clarkson tillbaka – på nätet

Lämna ett svar