Beskedet: Då kommer nya Volvo XC40

Det händer mycket hos Volvo just nu när det gäller bilmodeller. V90 och V90 Cross Country har presenterats och nu väntar stort fokus på de kommande modellerna XC60 och XC40.

Volvos utvecklingschef Peter Mertens säger, enligt Autocar, att lanseringen av den lilla suven XC40 i början av 2018 kommer vara ”ett landmärke för Volvo” och den modell som kommer först i nya 40-serien. De andra två är troligen S40 och C40.

LÄS MER: Här är Volvo XC40 – bildspecial!

Bilarna kommer bygga på Volvos nya plattform CMA, Compact Modular Architecture. Volvo har tidigare berättat att den plattformen är ett första steg mot Volvos framtid inom elbilsmarknaden, enligt Teknikens Värld.

Försäljningsmässigt har det gått extremt bra för Volvos suv- och cross country-modeller och det är ingen överraskning att det är där bitillverkaren lägger störst kraft framöver. Där, och på CMA-plattformen.

LÄS MER: Första bilderna av Volvo XC40 och drivlinan

Men innan det är dags för 40-serien i början av 2018 ska alltså Volvo först producera XC60, S60 och V60. Det kommer sannerligen finnas saker att göra hos billtillverkaren under 2017!

Lämna ett svar