Avslöjade: 17 hemliga bilmodeller

Opel Insignia

Opel ska senare i år presentera sin nya Insignia – en viktig bil som ska ta vid försäljningssuccén som nya Astra skapat. Nya Insignia får bland annat en väldigt kännetecknande motorhuv och interiören väntas domineras av en stor bilskärm, även om bilen på bilderna har en mer konventionell instrumentering. GM-familjen finns närvarande i form av bland annat bromsok från Cadillac.

Ford ST280

Ford visade på bilsalongen i Genève upp en häftig Fiesta ST200. Och mycket tyder på att samma sak kommer att gälla Focus. I dag finns en ST med 250 hästkrafter och sen värstingen RS med 350. Det finns alltså plats för den här modellen, en ST280

Audi S5 Cabriolet

Audi började testa en ny A5 cabriolet redan i höstas och nu dyker den här bilen upp – en S5 cabriolet. Bilen byggs på den senaste MLB-plattformen vilket betyder en kraftig viktminskning och därmed bättre prestanda. Till plattformen finns en rad olika motorer att tillgå och allt tyder på att vi kommer att få sen även en RS5 cabriolet då Audi tillhör de tillverkare som satsar på bilar utan tak.

BMW X5

I vintras inledde BMW testerna av en ny stor suv – X5. Och nu börjar de tidiga bilarna att synas även på Nürburgring. Bilen kallas intern för G05 och väntas bland annat bli bra mycket lättare än dagens X5. Vi räknar med en något sportigare framtoning då BMW vill ge rum för en större X7. Lansering av X5 blir i början av 2018.

Mini Countryman John Cooper Works

Mini planerar för en John Cooper Works-version av sin Countryman. Bilen kommer att få samma tvålitersturbi med 228 hästkrafter som finns i Cooper kombikupé och carbiolet. Vi ser också lite tuffare luftintag, större bromsok och större hjul.

BMW M5

Det här är förstås en populär bil för spionfotografen: nya BMW M5. Bilen testas som bäst och det här är de första bilderna på bilen där man ser framljusen. Lanseringen av den kommande 5-serien blir en av de stora nyheterna i bilvärlden och M5 är en ikon.

BMW X3

BMW:s viktiga X3 ska förnyas och här ser vi hur bilen ska se ut på insidan. BMW planerar att bygga nya X3 på en plattform som heter CLAR och den plattformen ska användas för bilar från X3 och större. Plattformen betyder bland annat en rejäl viktminskning och X3 väntas banta upp till 100 kg.

BMW X3M

För den som tycker att X3 är lite mesig kommer förstås en X3M-variant. Det blir en häftig kamp mellan den och kommande Mercedes AMG GLC, Porsche Macan och Audi RS Q5. BMW har inte viskat om några motoralternativ men vi ser att mycket är större och kraftigare än på X3. BMW ska också bygga en X4 och en X4M på samma plattform.

Opel Meriva

Opel bygger ny liten familjebil och här är nya Meriva. På utsidan ska bilen bli tydligare och lite tuffare och även insidan har gjorts om en hel del. Vi ser en stor bildskärm i mitten med klimatanläggningen därunder. Meriva blir lite mer suv vilket betyder vanliga dörrar. Meriva ska dela plattform med C3 Picasso och bilen ska byggas i Spanien.

Alfa Romeo Stevio

Den ska heta Stelvio – den första suven från Alfa Romeo. Bilen har börjat testas och bilderna är från Nürburbring. Suv:en byggs på samma plattform som nya Giulia och ska vara klar sent 2016 eller början 2017. Stelvio blir Alfa Romeos andra bil i en serie om totalt åtta nya bilar som ska komma på den nya plattformen. Motorerna blir desamma som i Giulia och troligen får vi se även den hyllade V6-motorn i en prestandaversion.

Audi Q3

Det här är de allra första spionbilderna på Audis nya Q3. Kamoufleringen verkar först dölja bakdörrarna men vi kan se att det förstås blir en femdörrarsbil det här också. Q3 byggs på MQB-plattformen och ska växa 5-7 centimeter för att ge plats åt nya Q2 i modellprogrammet. Motorerna väntas bli desamma som i VW Tiguan och interiören hämtas från Audi A4. Nya Q3 ska vara färdig till sent 2017 alternativ tidigt 2018.

Jaguar F-Type facelift

Jaguars snygga och häftiga F-Type har funnits i ett par år nu och det är dags för an ansiktslyftning. Vi ser att lampor, grill och luftintag har gjorts om och bak på bilen syns andra lamporoch ny kofångare. Jaguar arbetar också en med en instegsvariant med en fyrcylindrig motor från XE-familjen. Premiär under nästa år.

Range Rover Sport

Range Rover ska uppdatera sin Sport-modell. Vi har tidigare sett SVR-versionen men här är den vanliga RR Sport. Vi ser bland annat mindre aggressiva stötfångare och en lite annan design på grillen. Möjligen uppdateras motorerna men det vet vi först när bilen är klar sent 2016 eller tidigt 2017.

Audi RS5

Nästa generation Audi A5 presenterades i Ingolstadt den 2 juni men den här versionen kommer först nästa år: RS5. Vi väntar oss samma motorer som i RS4 och vi får av allat att döma dubbelturbo-V6:or med ett kraftuttag på 450 till 470 hästkrafter.

Mercedes E-klass coupé

Mercedes E-klass coupe har släppt det mesta av sin kamouflering och visst är det en riktigt snygg bil. Bilen är en blandning av större S-klass coupé och mindre C-klass coupé. Interiören domineras av samma bilskärm som i E-klass sedan men med vissa mindre förändringar. Motoralternativen blir däremot exakt desamma som i E-klass sedan.

Porsche GTS Targa

Porsche genomför som bäst en ansiktslyftning av hela 911-programmet. Men hittills har det bland annat saknats en GTS Targa. Designen påminner om GT3 med lite sportigare stötfångare och det kommer en hel del designgodis till GTS-versionen som vi inte ser till den vanliga Targa-modellen. Motorn väntas bli en treliters dubbelturbo-sex.

Porsche Cayenne

Vi har tidigare sett spionbilder på nya Porsche Cayenne. Men här kan vi nu också visa en del av interiören. Mycket har blivit digitalt jämfört med dagens Cayenne och Porsche har rensat hårt bland alla sina knappar. Bildskärmen har blivit mycket större och vi ser en ny växelspak. Kanske betyder det också en helt ny växellåda. Ryktet säger att nya Panamera kommer med en ny åttastegad dubbelkopplingslåda.

Dags att byta upp dig? Se vad du kan få för din bil här

Lämna ett svar