Alfa Romeo avslöjar sin nya suv Stelvio

Alfa Romeo Stelvio påminner i exteriören mycket om Alfa Romeos sedanmodell Giulia med sluttande taklinje och sportigt bakparti.

På främre änden sitter flödande strålkastare av liknande utseenden samt märkets sedvanliga trekantiga frontgrill och en uppsättning av stora luftintag, skriver motorsajten Carscoops.

Designen innefattar också utsvängda främre och bakre hjulhus, spoiler på taket och mörk bakre diffusor.

Stelvio har samma Quadrifoglio-version som Giulia med en 2,9-liters V6-motor på 510 hästkrafter och 443 Nm samt en åttaväxlad automatlåda. Accelerationen från 0 till 100 kilometer i timmen tar 3,9 sekunder. Toppfarten anges till 284 kilometer i timmen.

I de inte fullt så vässade varianterna kommer det att finnas 2,0-liters turboladdade 4-cylindriga motorer med 280 hästkrafter och 306 i vridmoment. Där gäller toppfarten 231 kilometer i timmen.

Liksom i Quadrifoglio-motorn kommer 2,0-liters standard med ett all-wheel drive system och åtta växlar.

Fyrhjulsdrift i alla bilaran

Alla Stelvio-varianter kommer att ha fyrhjulsdrift. Genom sitt Chassi Domain Controller och DNA (DNA -Pro på Quadrifoglio) körlägessystem går det att justera hur mycket kraft varje hjul får.

Det finns även tre grundläggande drivlägen som erbjuds för alla varianter: Naturligt, Dynamiskt och Advanced Effektivitet.

Cockpiten är Alfa Romeo-karakteristisk i sin utformning och innehåller en 6,5-tums pekskärm som standard (en 8,8-tums skärm är tillval). Dessutom finns ett 14-högtalarljudsystem från exklusiva Harman Kardon.

Stelvio väntas lanseras i mitten av nästa år. Alfa Romeo har stora förväntningar på att den ska bli en storsäljare. Den är exempelvis mer praktisk är sedanen Giulia. Och praktiska bilar brukar kunna bli populära.

 

LÄS MER: Alfa bygger Giulia-kombi

Lämna ett svar