13 hemliga bilar du inte borde få se än

Nissan arbetar för fullt med en ny Micra och bilen har bland annat hårdtestats i norra Finland. Här syns bilen på test i södra Europa. Vi som varit lite besvikna på dagens Micra ser ut att få något roligare och bättre att analysera – nya Micra ser inte ut att vara en snikmodell – tvärtom. Bilen påminner om Sway Concept som visades i Genève våren 2015. Och förstås om storasyskonet Pulsar. Samma plattform ska användas till nästa generation Juke.

 

BMW gasar med sina laddhybrider till flera av modellerna. Nästa bil som ska elektrifieras är lill-suv:en X1 med debut senare i år. Bilen döps till X1xDrive30e och få samma drivlina som den nyligen presenterade 2-serie Active Tourer hybrid. I BMW:s hybridlösning kan både el- och bensinmotor driva alla fyra hjulen vilket ger bra prestanda. X1 är dock något långsammare än Active Tourer på grund av högre vikt. Räckvidden på el är mellan fyra och fem mil.

 

Vissa stillbilder på nya Suzuki Swift har läckt ut men här är bilen verkligen ute och testkör. Vi ser att taklinjen blir densamma som i dag men fronten får en större grill och större luftintag för ett tuffare utseende. Det flytande taket finns på många nya modeller och så också på Swift, precis som dolda handtag på bakdörrarna. Debut blir på bilsalongen i Paris i höst och nästa år kommer en nya Swift Sport.

 

BMW Z4 ska ersättas och den nya modellen har testkörts i Sverige i vinter. Möjligen väljer BMW att byta namn till Z5 när bilen väl är färdig. Sportbilen utvecklas tillsammans med Toyota och den bakhjulsdrivna skapelsen kan komma att bli både en Z5 och en Toyota Supra. Ett rykte säger också att plattformen kan användas för nästa Toyota GT86. Hur som kommer Z5 att få canvas-tak och det blir debut först sent 2017.

 

Volkswagen har mer eller mindre gått igenom sitt modellprogram med nya generationer på så gott som samtliga bilar. Så då är det dags att börja om – med Polo. Testbilen som används för utvecklingen av Polo är en tredörrars Golf och spionfotografen har fångat en testvariant som troligen ska bli en Polo-baserad liten suv. Ett rykte säger att nya Polo ska byggas på MQB-plattformen vilket skulle kunna betyda fyrhjulsdrift.

 

Under det här välkamouflerade skalet döljer sig nya E-klass cabriolet. Vi kan ändå se att designen påminner om både S-klass cabriolet och C-klass cabriolet. Bilen blir den fjärde i serien nya E-klassbilar efter sedan, kombi och coupé. Vi väntar oss samma drivlinor som i E-klass och det kan komma en hybridversion också vad det lider.

 

Nya E-klass kombi. På bilden är det mesta av kamoufleringen borta, även om det fortfarande sitter en del skräp på den bakre delen av bilen. Vi kan ändå se hur taklinjen går och hur Mercedes löst den svåra sidorutan bak.

 

2017 blir ett intressant pickup-år med massor av nyheter. Några är redan presenterade och ute i bilhallarna. Men vi väntar på ansikslyfta Volkswagen Amarok som precis vintertestats i norra Sverige. Och nu testar VW både singelcab och dubbelcab. Grillen och främre stötfångaren är, såklart, ny.

 

Audi är ute och hårdtestar nya RS4. Vi ser rejäla luftintag och stora avgasrör men vi tror inte att skärmarna kommer att se ut så här på den produktionsklara bilen. Audi har inte avslöjat något om drivlinorna men det spekuleras om både V6:or och V8:or. Det senaste säger en V6-turbo som ger närmare 500 hästkrafter.

 

Vi vet att det är på gång uppdateringar av Range Rover och Range Rover Sport. Här ser vi att även Range Rover Sport SVTR ska snyggas till lite. Vi kan se mindre förändringar på grill, stötfångare och luftintag. Under huven får vi troligen se den nya femliters-V(:an som utvecklats till F-Type SVR. Det skulle betyda plus 25 hästkrafter jämfört med i dag och alltså totalt 575 hästkrafter i bilen. Debut 2017.

 

Det är inte varje dag vi ser Aston Martin ute och testköra. Men nu har nya Vantage GT8 snurrat på Nürburgring och framför vår spionfotograf. GT8 ska bli en utmanare till Porsche GT3 RS. Areopaketet verkar hämtat från GT12 men med en hel del ny design. Vill du köpa så ska du snabba på då den här bilen ska byggas i endast 150 exemplar och mestadels för tävlingsbruk.

 

När vår fotograf först tittade på den här bilderna trodde han att det handlade om nya Porsche 911 GT3 RS. Men avgasrören på en ny plats och de nya detaljerna för luftkylningen avslöjar att det handlar om en ny GT2 RS med den nya dubbelturbon. Motorn ger mer värme vilket förklarar kylningen. GT3 RS ska behålla de äldre motorerna och behöver inte den här typen av kylning.

 

Fiat-gruppen arbetar med en ny generation av Jeep Patriot och Jeep Compass och på bilden kan det vara Fiat-versionerna av de bilarna vi ser. Fiat planerar en suv i mellanklassen för visning 2017-2018 och vi blir inte överraskade om den bilen delar bottenplatta med Jeep. I mixen finns även plattformen som byggs för nya Alfa Romeo Giulia och som ska ge en rad nya modeller, bland annat en suv.

Dags för ny bil? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar