10 pålitligaste bilarna – ett märke dominerar

Enligt statistik från över 500 000 bilar har Consumer Reports listat de 10 mest pålitliga bilarna i USA. Det handlar helt enkelt om vilka bilar som du som bilägare troligtvis får färre problem med, jämfört med andra bilmärken/modeller.

Om de passar dig och dina behov är en annan sak – men de lär vara solida val när det gäller just pålitlighet. Och det är Toyota (bland annat tack vare sitt premiummärke Lexus) som dominerar listan.

1. Toyota Prius

Inte alltid en bil som motorentusiaster gillar (ett bra exempel är Jeremy Clarkson) men det är sannerligen en bil som, enligt Consumer Reports, du kan lita på. Bättre än den föregående modellen och verkligen… logisk. Nu är den alltså också den mest pålitliga bilen i USA.

Läs Allt om Bilars test av Prius här!

2. Lexus CT 200h

Använder samma drivlina som den förra generationens Prius och det är därför lätt att förstå att den håller länge. Drar och kostar mer än Prius men ser lite bättre ut. Att den har ett Lexusmärke i fronten gör att många amerikaner väljer den före Toyota-kusinen.

3. Infiniti Q70

Den enda Nissan-bilen som tar sig upp på Consumer Reports lista. En premiummodell som också är den enda lyxsedanen som kan beställas med lång hjulbas här. Vill du ha pålitlig lyx är det här ett bra alternativ.

4. Audi Q3

Kompakt, pålitlig suv. Tyst och komfortabel. Känns enkel utan att ge avkall på kvalitet. Något trångt i förarpositionen, enligt Consumer Reports.

Läs mer om Q3 här!

5. Lexus GX 460

Suv som de gjordes förr. Rätt tyst och snabb för att vara så stor och brutal – med goda egenskaper offroad. Snygg inuti.

6. Lexus GS

En lyxsedan som kanske kan vara ett alternativ om du inte gillar tredjeplacerade Infiniti. Kommer med väldigt många olika motoralternativ och har döda-vinkeln-varnare som standard.

Lär Allt om Bilars test av GS 450h här!

7. Mercedes-Benz GLC

Lyxig på insidan med lätthanterad teknologi. Säker styrning, tyst. Autobroms är standard men i övrigt har den lite förvirrande säkerhetspaket enligt Consumer Reports.

Lär Allt om Bilars test av GLC här!

8. Chevrolet Cruze

Den enda amerikanska bilen på listan! Förutom att de amerikanska bilägarna tycker att den är pålitlig så anses den vara trevlig för pendlare. Dessutom hjälper den smidiga start-stop-funktionen att hålla nere förbrukningen.

Läs mer om Cruze här!

9. Audi Q7

Är stor, känns stor. Men interiören andas kvalitet och den är mycket bekväm att både köra och åka i. Många tekniska godsaker och en av de bästa bilarna som testats av Consumer Reports.

Läs mer om Q7 här!

10. Toyota 4Runner

En tålig, traditionell suv som trivs mycket bra offroad. Stark och relativt bränsleeffektiv. Högt insteg och lågt tak ställer till problem.

 

LÄS ÄVEN: Volvoköp sågas av amerikanska kunder

Lämna ett svar