VW försöker behålla kunder med rabatter

Volkswagen satsade hårt på sina ”rena” dieselbilar på den amerikanska marknaden. Men föll tungt när det visade sig att VW fuskat sig igenom de tuffa avgaskraven.

Nu har VW stoppat försäljningen av dieselbilar på flera marknader och i USA har raset i försäljningen varit stort. Skandalen briserade precis när VW skulle dra i gång sin stora marknadsförings- och försäljningskampanj för nya VW Passat.

Ett sätt att inte förlora bilkunderna för gott är ett erbjuda fina rabatter. VW hade flera erbjudanden rullande i september och de kampanjerna har förlängts. Där fanns till exempel 2000 dollar i rabatt vid köp av en Passat och så mycket som 4000 dollar i rabatt vid köp av en Touareg.

LÄS MER: VW startar webbtjänst för drabbade ägare

Ännu ingen åtgärdsplan i USA

Till det lägger nu VW en generell rabatt på 2000 dollar till alla som vill köpa en bensin- eller hybridbil från Volkswagen. Anledningen är förstås att på något sätt rädda ansiktet i USA och behålla kunderna.

VW har också lagt olika typer av bonusprogram för sina återförsäljare för att även de ska få en annan attityd till märket efter dieselskandalen.

Däremot har VW ännu inte visat upp en åtgärdsplan för de bilar som rullar runt i USA med oriktiga utsläpp. I Europa har VW inte heller fått sina åtgärdsprogram godkända och det återstår att se om fusket i USA alls påverkar bilarna på europeiska vägar. Det har hittills inte kommit fram några uppgifter om att fusket omfattar även CO2-mätningar i Europa.

Lämna ett svar