Volvo XC90 ger 1300 nya jobb i Torslanda

Då, 2008, lades först nattskiftet i Torslanda ner, efter ynka två år. Sedan fortsatte stålbadet när marknaden vek. Totalt försvann var fjärde anställd. Volvo Cars fick nya kinesiska ägare i Geely 2010 och en investeringsplan på 70 miljarder kronor sjösattes.

Att de första serietillverkade bilarna av den nya generationen XC 90 på onsdagen rullade av bandet i Torslandafabriken är avstamp mot något nytt.

– En stor dag för Volvo, sade produktions- och inköpschefen Lars Wrebo.

Tredje skift i vår

Första året ska det byggas 50 000 av den stora stadsjeepen, vars föregångare kom 2002 och blev en exportsuccé för Volvo. Inom fyra år ska Volvo ha bytt ut alla sina modeller.

Efter att ha övervintrat med gamla modeller, besparingar och personalneddragningar är bolaget nu i ett nytt läge. I fjol sattes försäljningsrekord, ekonomin är på plus och antalet anställda ökar.

Mest växer man i Torslandafabriken som byggts om för att öka kapaciteten med 50 procent. Nattskiftet ska återinföras i månadsskiftet april-maj och det behövs totalt 1 300 nya bilbyggare. 200 av dem är redan på plats.

Volvo vågar göra den här satsningen trots en osäker omvärld och långvariga problem med försäljningen i USA.

– All affärsverksamhet är fylld av risker. Men vi känner oss väldigt trygga i att gå in i ett tredje skift givet att vi redan nu har över 12 000 ordrar på den nya bilen, säger Lars Wrebo.

Ett nytt arbetstidsavtal ökar flexibiliteten och ska enligt fabrikschefen Mikael d’Aubigné räcka för att klara framtida svängningar i efterfrågan.

Flest fastanställda

Ännu återstår att rekrytera över tusen personer.

– Vi har fått in 7 500 ansökningar så jag är mycket hoppfull, säger Mikael d’Aubigné.

Runt tio procent ska komma från bemannningsföretag, men flertalet blir fastanställda. En av dem är Malin Johansson, som tidigare varit bemanningsanställd.

– Nu känner man en större trygghet och delaktighet, säger hon.

Lämna ett svar