Volvo S60 Cross Country visas i Detroit

För ett par år sedan träffade jag ett gäng svenska marknadschefer för olika bilmärken. Det var jag och Aftonbladets Robert Collin som grillades under en timme.

Vi fick bland annat svara på frågan vilken vår favoritbil var. Jag svarade att jag gillade Audi A5 och BMW 5-serie GT.

Volvos representant var mycket nyfiken på varför jag just valt GT.

Påminner om BMW:n

I veckan har vi sett bilder på Volvos nya S60 CC – en bil som till en stor del påminner om 5-serie GT. Den är lite högre än en vanlig bil och försedd med designelement som ska göra den lik en crossover.

När branschtidningen Automotive News – med säte i Detroit – beskriver Volvos nya bil så jämför de den med Honda Crosstour och just BMW 5-serie GT.

Volvo visade V60 CC i Los Angeles och rullar fram S60 CC i Detroit.

Tillsammans med nya XC90 betyder det tre nya modeller till bilhandlarna i USA på väldigt kort tid. Och det är tydligt att Volvos vd Håkan Samuelsson lyssnat på bilhandlarna i USA som länge, länge ropat efter nya bilar att sälja.

Behövs nyare bilar

Men jag gissar ändå att CC-dubbeln på S/V60 blir en parantes i Volvos stora USA-satsning.

Det behövs nyare och fräschare bilar än så för att lyckas på en marknad där konkurrensen blivit tuffare de senaste åren.

Flera av Volvos konkurrenter vill också ta marknadsandelar på en marknad som växer mer än den i Europa.

När det blir dags för nästa generation 60-bilar vet i alla fall Volvo om det är värt de extra kronorna att göra CC-varianter av bilarna.

Ska Volvo verkligen lyckas i USA så handlar det först och främst om att göra en lyckad lansering av XC90 samt att bygga en ny XC60 som slår både Audi och BMW.

Lämna ett svar