Volvo lanserar lyxlåda för toppdirektörer

Nu vill Volvo locka höga chefer med sin nya lyxversion av XC90. På bilsalongen i Shanghai visar man upp nya XC90 Excellence – utrustad med någonting man kallar Lounge Console.

– Syftet med det här konceptet är att visa upp två saker – till att börja med, att Volvo Cars är väl medvetna om behoven hos kunder med egen chaufför och för det andra, att vi med hjälp av innovativ design och moderna material kan skapa en passagerarupplevelse som är unik i premiumsegmentet, säger designchefen Thomas Ingenlath.

LÄS MER: Vi kör och sätter betyg på nya Land Rover Discovery Sport

Volvos nya Lounge Console är fylld med funktioner för att göra bilfärden så behaglig som möjligt. Ett arbetsbord går att fälla upp, som innehåller både sminkspegel och förvaringsfack. Bordet kan roteras 90 grader och skjutas framåt för att ge plats åt en 17-tums tv-skärm. Under det stoppade benstödet finns förvaring för skor. I lådan finns också ett låsbart förvaringsutrymme.

– Människor som är i farten, har en aktiv livsstil och rör sig mellan olika möten eller tillställningar behöver ett eget utrymme, med möjlighet till avkoppling, för att kunna ladda om inför nästa åtagande. Det är detta vår Lounge Console är avsedd att åstadkomma, avslutar Thomas Ingenlath.

Lämna ett svar