Volvo återkallar XC90 – airbags kan slås ut

Volvos nya stora suv XC90 är en av tillverkarens viktigaste lanseringar någonsin. Den här modellen markerar starten på en ny era inom Volvo och det är en bil som kan vara angörande för tillverkarens framtid.

XC90 har precis börjat levereras till kunder – och nu har Volvo upptäckt ett potentiellt fel på modellen. Det handlar om ett kablage i framstolarna som på vissa bilar kan ha blivit felmonterat. Har detta skett finns risk för att kabelisoleringen skadas vilket kan leda till att bilens främre sätens sidokrockkuddar sätts ur funktion, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

BILKLIPP: Ska testa autobroms – gör bort sig totalt

Får varningsmeddelande

Om bilarna skulle drabbas av airbags som slås ut får föraren omedelbart ett varningsmeddelande i instrumentpanelen med instruktion om att uppsöka en verkstad.

I Sverige påverkas 149 kundbilar av åtgärden och utanför Sverige ytterligare cirka 50 bilar. Volvo Cars kontaktar nu samtliga berörda kunder per brev för att be dem uppsöka sin närmaste Volvoverkstad. Åtgärden består i att kontrollera och vid behov justera elkablaget. Bilar som ännu inte nått sina kunder kommer att kontrolleras och vid behov åtgärdas innan leverans.

Inga incidenter eller olyckor som har med problemet att göra har rapporterats.

Lämna ett svar