Världens värsta Audi R8 – se extrembygget

Nej, det här är inte en R8 med ett enkelt bodykit.

Tyska firman McChip-DKR har tagit sig an Audis superbil och byggt om den till ett radikalt monster för bana såväl som för gata.

Med hjälp av mjukvara och en specialbyggd kompressor kan man få bilen levererad med upp till 1000 hästkrafter.

V10-motorn på 5,2 liter har plockats ned i bitar och försetts med racingkolvar och smidda vevstakar.

Skippar fyrhjulsdriften

Första exemplaret av bilen, som vi ser på bilderna, levererar 950 hästkrafter och 900 Nm till bakhjulen.

Ja, ni läste rätt.

Fyrhjulsdriften har ersatts med bakhjulsdrift – bara för att det ska bli roligare att köra bilen. Dessutom sparar man en hel del vikt. Kraften levereras via en sjuväxlad dubbelkopplingslåda och en limited slip-differential från Drexler.

Ett nytt motorsportchassi från KW är kombinerat med hydraulisk luftfjädring för att bättre hantera den extrema effekten.

LÄS MER: Jeremy Clarkson firar drömlön med drömbil

Två uppsättningar hjul ingår

Bilen levereras med två uppsättningar hjul – för bana och för gata. Racinghjulen består av tredelade 18-tums BBS-fälgar med riktigt feta däck.

Bak mäter däcken 335/30 och fram 305/30. Karossen består av ett breddat bodykit i kolfiber för att få plats med de mäktiga hjulen. För vardagskörning rekommenderas del tredelade LV1 MB-Designfälgarna på 20 tum och 305/25-däck bak och 245/30-däck fram.

Båda uppsättningarna fälgar har tagits fram exklusivt till just den här bilen.

Byggs i 10 exemplar

På insidan hittar vi en interiör sydd i alcantara med snygga kontrastsömmar. Hastighetsmätaren är ny, den låter nålen gå till 430 kilometer i timmen.

Bilen – Potter & Rich Recon MC8 Audi R8 V10 – kommer att byggas i tio exemplar, och det är fritt fram att lägga en beställning.

Några prisuppgifter finns inte, men vi gissar att den gamla regeln gäller: Om du känner att du måste fråga, har du inte råd.

Lämna ett svar