Två bilar värda 30 miljoner hittade i svenskt dödsbo

Klassikern Mercedes 300 SL brukar hamna högt på listorna över de vackraste bilarna genom tiderna. Nu har man hittat två, varav en unik roadster som bara gått 135 mil, i ett svenskt garage.

– Man undrar ju hur det kan vara möjligt att hitta en sån skatt. Det gjordes bara 26 stycken av dem, tror jag. Det är nog den bilen som gått lägst mil av 300 SL och det sätter ju värdet på den, säger Per-Arne Rynning på Mercedesklubben till Ekot.

Bilarna uppskattas vara värda sammanlagt över 30 miljoner kronor, och nu har en rättstvist om vem som äger dem blossat upp.

Stod på sommarstället

Bilarna stod i ett varmgarage på ägarens sommarställe i skärgården. Utöver dem lämnade den gamle mannen två lägenheter på Strandvägen efter sig när han dog 2011. Men han hade inga släktingar som kunde ärva hans tillgångar.

Det finns två personer som anser sig ha rätt till arvet enligt ett testamente. Båda förlorade mot Allmänna Arvsfonden i tingsrätten och målet är nu uppe i hovrätten. Dessutom anser sig två andra intressenter ha rätt till minst en av bilarna. En stiftelse hävdar att de äger cabrioleten från 1962, som sannolikt står för två tredjedelar av värdet. En annan person hävdar att han bytte en båt i miljonklassen mot båda bilarna för ungefär tio år sedan.

Nu ska ett köpekontrakt analyseras på Nationellt forensiskt centrum, sedan ska den tvisten ska avgöras i tingsrätten. Tills dess står dyrgriparna registrerade på den avlidne mannen.

Lämna ett svar