Top Gear – stjärnorna säljer sina motorcyklar

Totalt är det 12 motorcyklar som de två Top Gear-stjärnorna ska försöka sälja med hjälp av auktionsfirman Bonhams. Bland annat finns här James Mays Yamaha SR400 som byggts om av Deus Ex Machina. Den beräknas gå för mellan 8 000 och 12 000 pund. Här finns också en moppe i toppskick, nämligen Richard Hammonds Yamaha 49cc FS1-E från 1975.

Trots att nyheten om motorcykelförsäljningen kommer snart efter beskedet om att både May och Hammond nu blir arbetslösa ligger det ingen ekonomisk kris bakom beslutet att sälja. May kan dock inte låta bli att skämta om det i intervjun med The Telegraph.

 

LÄS OCKSÅ: Här är Top Gears sanslösa kravlista

– Bara för att jag är arbetslös nu betyder inte att jag måste göra mig av med allt. Jag hade tänkt sälja de här motorcyklarna i alla fall. Och de här tavlorna. Och min samling Scalextric-bilar. Jag lovar, säger han.

Richard Hammond är mer allvarlig i sina kommentarer:

– Som en seriös motorcykelsamlare är det viktigt att regelbundet förnya sin samling. Och Bonhams Stafford sale är en bra möjlighet att sälja några cyklar – och kanske komma över några nya, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: BBC-chef har livvakter efter Top Gear-hot

Lämna ett svar