Top Gear – Clarkson kan åtalas för attacken

I går gav BBC det väntade beskedet: Jeremy Clarkson sparkas från Top Gear efter att ha attackerat en kollega under en inspelning tidligare i mars. Nu vill polisen se den internutredning som BBC genomförde efter händelsen, raopporterar The Telegraph.

– Vi har begärt att få ta del av BBC:s utredning. Vi kommer att bedöma materialet och vidtar åtgärder om det är nödvändigt, säger en talesman vid North Yorkshire Police.

 

LÄS OCKSÅ: Clarkson: ”Det var en bra show men de har förstört den”

Fick spräckt läpp

Kollegan, Top Gear-producenten Oisin Tymon, fick en spräckt läpp när han angreps av Clarkson. Det fysiska angreppet varade i 30 sekunder, och avbröts först efter att ett vittne gått emellan. Tymon fick uppsöka en vårdcentral efter händelsen.

Jeremy Clarkson har ännu inte kommenterat BBC:s beslut att inte förnya hans kontrakt. Många har tippat att Clarkson siktar på en USA-karriär, men en misshandelsdom kan stoppa honom från att arbeta i USA, rapporterar The Telegraph.

BBC säger att Top Gear kommer att fortsätta. Men det ser ut som att det kommer att ske med helt nya programledare. Enligt The Times kommer både James May och Richard Hammond att tacka nej till ytterligare en säsong av motorprogrammet.

 

LÄS OCKSÅ: Tittarna vill att han ska ta över Top Gear

Lämna ett svar