Tesla Model S P85 D blir ”löjligt” snabb

Tesla Model S P85 D har redan 700 hästkrafter. Det kan tyckas vara mer än tillräckligt, men i början av 2015 meddelade tillverkaren att bilen skulle få programuppdateringen ”Insane mode”.

Huvudsyftet var att ge bilen bättre väggrepp i vinterväglag, och som en positiv bieffekt gav förändringarna en acceleration som verkligen levde upp till namnet. 0 till 100 kilometer i timmen gick på 3,3 sekunder närmare bestämt.

Under fredagen presenterade Tesla sin nya programuppdatering med namnet ”Ludicrous mode”. Och precis som namnet antyder blir den löjligt snabb.

Bättre acceleration än supersportbilarna

Numera ska Model S P85 D kunna utnyttja en maximal strömtillförsel på 1 500 ampere i stället för 1 300. Med sin förbättrade prestanda kan vi förvänta oss att bilen gör 0 till 100 kilometer i timmen på häpnadsväckande 2,9 sekunder (0-60 miles per hour på 2,8 sekunder). Med andra ord hänger inte ens supersportbilar som Ferraris nya 488 GTB med Teslan när det kommer till acceleration. Den gör samma sak på 3,0 sekunder.

De som redan äger en Tesla Model S P85D ska kunna uppgradera bilen på något av tillverkarens servicecenter. Då får man förutom programuppdateringen ett nytt system som ska förhindra att batterierna överbelastas och smälter av den höga effekten. Men smakar det så kostar det.

Priset för ändringarna uppges vara 5 000 dollar, vilket motsvarar cirka 43 000 kronor. Vill man också ha det nya batteripacket som ger bilen cirka 25 kilometer bättre räckvidd får man lägga på motsvarande 25 000 kronor till.

Lämna ett svar