Tesla avslöjar Model Y

Model Y. Det blir namnet på ytterligare en bilmodell från Tesla, enligt en tweet från Elon Musk. Den nya bilen baseras sannolikt på kommande Model 3, och blir troligtvis en mindre suv.

Vi kan alltså se fram emot en ny eldriven suv som kommer att bli billigare än Model X, som precis har presenterats officiellt. Folk-Teslan Model 3 tros komma kosta någonstans mellan 3-400 000 kronor när den lanseras i Sverige.

Musk passade också på att kommunicera med fans.

Blir falkdörrar på en av de nya bilarna

En av frågorna gällde måsvingedörrar – eller falkdörrar som Tesla hellre kallar det. Och Elon Musk lovade att det blir falkdörrar på antingen Model 3 eller Model Y – precis som på Model X.

Ungefär två år får vi vänta innan produktionen av Model 3 sätter i gång. Anledningen, enligt Musk, är att deras nya stora batterifabrik som byggs i Nevada måste bli klar först.

LÄS MER: Nu är Tesla Model X äntligen officiell!

Lång väntetid på Model X

Den helt nya Model X har precis börjat tillverkas och kunderna kommer att få vänta på leverans. Musk sa på den officiella presentationen för en dryg vecka sedan att det kommer ta mellan 6-12 månader att leverera bilar till alla som beställt Model X hittills.

Några lyckliga ägare får sina bilar redan nu.

Men de har fått vänta i tre år – efter att först lagt en delbetalning på 40 000 dollar.

På grund av väntetiden har många gett upp, och nu rapporterar Tesla att många kunder i stället köper Model S.

Lämna ett svar