Svenska rallyt – så ska Mikkelsen vinna i år

Efter andraplatsen i Svenska rallyt i fjol vill nu den norska supertalangen redo att utmana om segern.

– Det känns bra! Vi har närmat oss toppen under förra året och vi har haft ett bra test inför årets tävling. Jag har stora chanser att vara med och utmana om segern i år, säger den 25-årige Oslo-bon.

Andreas Mikkelsen, som slutade trea i VM förra året, har inlett årets säsong bättre än någonsin tidigare. I Monte Carlo körde han till sig en pallplats bakom teamkamraterna Sébastien Ogier och Jari-Matti Latvala.

Tänker först, gasar sen

– Vi lärde oss mycket förra året, säger Andreas. Monte Carlo är en svår tävling där vi saknar erfarenhet. Målsättningen var att köra smart och komma i mål utan att göra några misstag. Det blev en tredjeplats och det var mer än förväntat.

Kartläsaren Ola Fløene menar att det är en mer mogen förare som står på startlinjen i årets Rally Sweden.

– Tidigare gasade Andreas först och tänkte sedan, nu är det tvärtom. Han har mognat och då har resultaten också kommit. Snabbheten har han men det gäller att undvika misstagen.

Uppväxt på snö och is

Andreas har gott självförtroende efter en bra inledning på säsongen. Efter Monte Carlo väntar en tävling där han känner sig mer hemma, Svenska rallyt.

– Jag kan etapperna bra, och jag är uppväxt på snö och is. Där vi känner att vi har erfarenhet för att satsa på seger, där kommer vi att göra det. Men det viktigaste är mästerskapet, blir det en seger på vägen är det fantastiskt men jag vill inte stressa fram den.

Mer hemmatävling än så här blir det inte för en norrman och det ökar motivationen.

– Med norsksvenska fans, släkt och vänner på plats så är den här tävlingen speciell för oss, säger Andreas. Det ska bli kämpekul!

Första indikationen på om Andreas Mikkelsen ska vara med och slåss om segern får vi klockan 20.08 på torsdag kväll då den första specialsträckan avgörs på Färjestadstravet i Karlstad.

Vi sänder LIVE från Svenska rallyt – se i datorn eller mobilen

Lämna ett svar