Stockholmare på lista över världens sämsta bilförare

Peking, Mexico City, New Delhi… det finns många stora städer som säkert många drar sig lite extra för att köra bil i.

När den kanadensiska resesajten travelversed.com sammanställde en lista över de sjutton städerna i världen med de allra sämsta bilförarna hamnade också den svenska huvudstaden Stockholm på listan.

LÄS MER: Taxiförarna fick nog efter 10 000 spyor

Fartkameralotteri

Och visst. Det kan vara både krångligt och stressigt att köra i Stockholm. Men motiveringen i listan är mer kreativ än så:

”Ett roligt nytt initiativ som kallas fartkameralotteri har introducerats för att bekämpa Stockholms problem med fortkörare. Förare som ligger på eller under hastighetsbegränsningarna när de passerar en radar kommer automatiskt med i en tävling där de kan vinna kontanter – som kommer från böter som betalats av fortkörare, Det är ett smart sätt att komma tillrätta med problemen med fortkörningen, som polisen haft problem med under många år”, skriver sajten.

Måste stirra in i sina egna helljus

Även andra motiveringar i listan kan få en att höja lite på ögonbrynen. I den kinesiska staden Shenzhen ska till exempel förare som inte använder sina strålkastare på rätt sätt dömas att stirra in i sina egna helljus, i Nairobi beskylls busschaufförerna för den farliga trafiksituationen och i den indiska staden Bangalore ska det tydligen vara vanligt med bilister som väljer att köra på trottoarerna.

Lämna ett svar