Snart släpps nya Peugeot 208 i Sverige

Den första generationen av Peugeot 208 har tillverkats i närmare en miljon exemplar. Därför är det inte konstigt att tillverkaren tre år efter dess lansering väljer att spinna vidare på samma tråd.

Snålast på marknaden

Nyversionen av bilen är en så kallad ”facelift”, där designen, säkerheten och motorerna ska vara bland det som förfinats.

I sin nya utformning har modellen ett mer distinkt och robust formspråk. Fronten är nydesignad på ett sett som ska få den lilla bilen att se bredare och längre ut.

Men det största steget framåt verkar vara de nya motorerna. Dieseln på 100 hästkrafter drar bara 0,3 liter milen och släpper ut 79 gram koldioxid per 100 kilometer. Det gör den i så fall till den snålaste motorn som serietillverkas för den europeiska marknaden, bortsett från elbilar, hybrider och andra utpräglade miljöfordon.

Ny design invändigt

Bilen har också genomgått en del ändringar i interiören. Ratten har blivit mindre för att ge förarmiljön ett sportigare intryck, och funktionerna på instrumentbrädan sitter högre belägna för att man ska slippa släppa blicken från vägen längre än nödvändigt.

Nytt är också Bluetooth-funktionalitet för uppspelning av musik och möjligheten att kunna välja till ett nödbromssystem – som visserligen bara fungerar i hastigheter under 30 kilometer i timmen.

Lämna ett svar