Seats topphemliga suv – första bilderna

Seat, som ägs av tyska Volkswagen, har inte tidigare haft någon suv i sitt modellprogram. Men eftersom segmentet fortsätter att växa har man har tydligt kommunicerat att man vill ha suvar i sitt modellprogram så snart som möjligt. På bilsalongen i Geneve visade man därför upp konceptet Vision 2020, en läcker och sportig suv som ryktet säger är ganska lik den produktionsbil som kommer att visas upp under 2016.

Den tungt kamouflerade bil som synt på bilderna är som så många andra modeller byggd på Volkswagengruppen MQB-plattform och det finns uppgifter om att bilen byggs av Skoda i Tjeckien, parallellt med den kommande generationen av Skoda Yeti.

Ett flertal olika motorer från Volkswagen kommer att finnas till den nya suven från Seat, både bensin- och dieslar.

LISTA: 10 suvar som du kan ha råd att köpa

Seats suv ska presenteras 2017

Det finns rykten som säger att även ett hybridalternativ kommer att släppas lite längre fram, förmodligen handlar det då om samma drivlina som sitter i Volkswagens Golf GTE och Passat GTE. Det hörs också röster om att Seat planerar en prestandaversion av sin nya suv som då kommer att få tilläggsnamnet Cupra.

När Seat har presenterat sin suv nästa år kommer det av allt att döma också en mindre suv från det spanska varumärket. Den här bilen kommer att bygga på lilla Audi Q1 och lär presenteras någon gång under 2017.

Lämna ett svar