Så kan Saab bli en del av nya serien Formel E

När Formel E introducerades kom drivlinan från Renault och McLaren. Men nu har totalt åtta olika företag fått tillåtelse att bygga drivlinor till bilarna som ska tävla 2015/2016. Därmed ska också konkurrensen och intresset för serien öka.

Renault är kvar i serien och kommer att bygga motorer och styrenheter tillsammans med ABT Sportsline, Andretti, Mahindra, Venturi Automobile, Motomatica, Nextev och Virgin Racing.

Bakom de här namnen döljer sig en hel del intressanta företag. ABT har tät konktat med Audi. Andretti driver racingverksamhet i USA och Mahindra är som bekant intresserat av att köpa svensk-kinesiska Nevs.

Saab kan vara med

Köper Mahindra Nevs och dessutom får tillgång till varumärket Saab så kan vi få se en Saab tävla i elbilsmästerskapet Formel E.

Formel E hoppas att ännu fler tillverkare kommer in i serien från och med nästa säsong.

De nya drivlinorna ska börja testas senare i år.

Formel E körs höst-vår och årets halva av säsongen 2014/2015 inleds i Miami den 14 mars. Totalt får vi sex deltävlingar i år till de fyra som kördes i fjol.

Efter Miami väntar Long Beach, Monte Carlo, Berlin och Moskva innan serien avslutas med ett stadslopp i London den 27 juni.

Ex-F1-föraren Lucas di Grassi leder serien efter höstens fyra deltävlingar.

Lämna ett svar